Najčešća pitanja

Kategorija: Newsflashes

boxesselidba2Koliko košta selidba?

Cijena selidbe se formira prema vremenu trajanja (po satu), broju radnika te vozilu koje je potrebno. Pogledajte u rubrici Cjenik ovdje na našim stranicama ili nas kontaktirajte na 099/655-33-22.


Imate li radnike za utovar i istovar?

Da, imamo iskusne radnike za nošenje, utovar i istovar.

Koliko mi je radnika potrebno?

Broj potrebnih radnika se određuje prema količini stvari koje se sele, broju katova, te pristupu zgradi odnosno udaljenosti gdje stvari treba nositi. Pogledajte rubriku (PROCJENA SELIDBE).

Kako vi to radite?

Tim radnika sa potrebnim vozilom dolazi na prije dogovorenu adresu u dogovoreno vrijeme. Stranka poslovođi pokazuje sve stvari u svim prostorijama (sav namještaj, sve kutije, sve vreće, sve sitnice...) kako bi poslovođa mogao odrediti koje će se stvari utovarivati prije a koje kasnije (točan redoslijed). Ovo je jako važno zbog pravilnog slaganja i zaštičivanja stvari u vozilu. Ako je potrebno obavlja se demontaža namještaja. Radnici nose stvari u vozilo (najčešće prvo namještaj, pa kutije i na kraju ostale sitnice), a vozač ih slaže, prekriva prekrivačima pripremljenim za tu svrhu i veže trakastim stegama (gurtnama) kako ne bi došlo do micanja, prevrtanja ili udaranja tijekom vožnje, a samim tim i oštećenja. Stvari se prevoze na drugu adresu. Potrebno je da na odredištu bude prisutna stranka kako bi mogla pokazati radnicima na koja mijesta želi postaviti koje komade namještaja, bijelu tehniku i sl. Radnici unose stvari u prostor i stavljaju na mijesta koja je odredila stranka. Namještaj se ponovo montira u novom prostoru (ako je bio demontiran).

Kako se dogovara selidba?

Selidba se može dogovoriti telefonom, ali kad je u pitanju velika količina stvari preporučamo da naš djelatnik dođe na procjenu (PROCJENA SELIDBE).

Da li bi vi to pogledali?

Pogledajte rubriku (PROCJENA SELIDBE)

Hoće li se namještaj ogrebati u tijeku selidbe i da li da ga nekako zamotamo?

Namještaj nije potrebno zamatati, a prije utovara u vozilo naši radnici će ga adekvatno zaštititi (PAKIRANJE I ZAŠTIĆIVANJE).

Koliko unaprijed se dogovara selidba?

Ukoliko se radi o radnom danu dovoljno je dan – dva unaprijed (ako je moguće i prije), a ako je u pitanju subota onda je potrebno najmanje četiri dana prije same selidbe.

Imate li ambalažu i da li vi pakirate stvari?

Imamo kartonske kutije i na zahtjev stranke pakiramo stvari.

Možete li demontirati i montirati namještaj?

Jednostavnije oblike montaže i demontaže obavljaju radnici tijekom same selidbe a za one složenije prije selidbe pošaljemo profesionalnog stolara.

Što treba a što ne treba napraviti prije selidbe?

Poželjno je da stranka osigura parkirno mjesto što bliže ulazu u zgradu.

Isprazniti sav namještaj od svih stvari bez obzira da li su stvari lagane ili teške (knjige, papiri ili jastuci, odjeća itd.). Izvaditi iz namještaja police ladice i sl.

Provjeriti da li svi komadi namještaja (trosjedi, dvosjedi, ormari...) prolaze kroz vrata ili ih je potrebno demontirati. Dobro pregledati da li na namještaju postoje oštećenja. Sve stvari koje je moguće, potrebno je zapakirati u kutije i to tako da kutije ne budu teže od cca 25 kilograma. Kutije čvrsto zalijepiti sa obje strane. Kutije sa lomljivim sadržajem (staklo, elektronika...) obavezno dobro označiti (PAKIRANJE I ZAŠTIĆIVANJE).

Ne treba:

Stranka prije dolaska Kalimero ekipe ne treba pakirati namještaj jer ambalaža vrlo često smeta pri nošenju i mogla bi prouzroćiti više štete nego koristi. Naši djelatnici će Vaš namještaj zaštititi pri samom utovaru u vozilo i sigurno ga dostaviti na odredište.

 

You have no rights to post comments

Podatci o tvrtci

 • Frančina d.o.o. (SELIDBE KALIMERO)
 • Ulica Grada Chicaga 7, 10000 Zagreb
 • MB: 02220776 | OIB: 23353678955
 • 099/655-3322
 • Direktor: Ivan Frančina
 • Temeljni kapital u iznosu 20.000kn uplaćen u cijelosti

Usluge

 • Usluge koje Vam pružamo su sljedeće:
 • usluge selidbe i prijevoza (utovar, prijevoz, istovar)
 • pakiranje, montaža, demontaža
 • prijevoz specijalnih tereta (pianina, sefova, manjih radnih strojeva i sl.)
 • odvoz starog namještaja
 • uslugu besplatne procjene Vaše selidbe
 • Selidbe Beograd